I'm sure many of you remember the scenes in Forrest Gump where Bubba was telling Forrest about all the things you could do with shrimp....well, this time of year, I have that "problem" with apples. My hubby & I have a fruit tree orchard on our 20 acre farm of which 70 of those trees are assorted apple varieties (Granny Smith, Fuji, Gala, JonaGold, Gravenstein, Red/Yellow Delicious, Honey Crisp, Braeburn). Thankfully we enjoy apples but towards the end of the harvest season, I am SOOO sick of picking and processing apples! I have run out of things to do with our apples (we also sell some but give ALOT away)...I freeze some for pies, can tons of applesauce, make apple cider/juice, apple dumplings, dehydrated apple rings (my favorite)....even checked on some recipe sites for some new creative things to do with apples but am not seeing anything very appealing. You guys have any favorite "apple things" that might be something worth trying?
Tarte aux pommes, cidre de pomme, compote de pommes, boulettes de pommes, pomme.....
- Créé par
- hymacaw
- Hero Member 717
- actif la dernière fois il y a environ 7 ans
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- Créé par
- hymacaw
- à Nov 08, 11, 06:01:01 PM
- Hero Member 717
- actif la dernière fois il y a environ 7 ans
Original Traduction traduit parJe suis sûr que beaucoup d'entre vous se souviennent des scènes de Forrest Gump où Bubba racontait à Forrest tout ce qu'on pouvait faire avec les crevettes... eh bien, à cette période de l'année, j'ai ce "problème" avec les pommes. Mon mari et moi avons un verger d'arbres fruitiers sur notre ferme de 20 acres, dont 70 de ces arbres sont des variétés de pommes assorties (Granny Smith, Fuji, Gala, JonaGold, Gravenstein, Red/Yellow Delicious, Honey Crisp, Braeburn). Heureusement, nous apprécions les pommes, mais vers la fin de la saison des récoltes, j'en ai tellement marre de cueillir et de transformer les pommes ! Je n'ai plus rien à faire avec nos pommes (nous en vendons aussi mais en donnons BEAUCOUP)... J'en congèle pour les tartes, je mets des tonnes de compote de pommes, je fais du cidre/jus de pomme, des raviolis aux pommes, des rondelles de pommes déshydratées (mon préféré )....j'ai même vérifié sur certains sites de recettes de nouvelles choses créatives à faire avec des pommes, mais je ne vois rien de très attrayant. Vous avez des « choses à base de pommes » préférées qui pourraient valoir la peine d'être essayées ?
-
- Répondu par
- kattboots
- à Nov 08, 11, 07:26:19 PM
- Mighty Member 2805
- actif la dernière fois il y a environ 3 ans
Apple butter? Apple jelly? Apple chutney? Chop some smaller to use in muffins or in your oatmeal?
kattBeurre de pommes? Gelée de pomme? Du chutney de pommes ? Hachez-en quelques-uns plus petits pour les utiliser dans des muffins ou dans vos flocons d'avoine ?
Katt -
- Répondu par
- dabigdog
- à Nov 08, 11, 08:55:55 PM
- Hero Member 751
- actif la dernière fois il y a environ 7 ans
that is alot of apples..............i have no idea what you can do with that but i like your style.................how do you like them apples
ça fait beaucoup de pommes............... je n'ai aucune idée de ce que tu peux faire avec ça mais j'aime ton style............... .comment tu aimes ces pommes
-
- Répondu par
- eyesofgreen
- à Nov 08, 11, 10:07:23 PM
- Full Member 152
- actif la dernière fois il y a environ 7 ans
23 Fantastic uses for Apples :)
http://www.wisebread.com/23-fantastic-uses-for-apples
BTW..Your BIG baby (pic) is adorable!23 utilisations fantastiques pour les pommes :)
http://www.wisebread.com/23-fantastic-uses-for-apples
BTW..Votre GROS bébé (photo) est adorable ! -
- Répondu par
- gabby
- à Nov 08, 11, 10:14:37 PM
- Mighty Member 3326
- actif la dernière fois il y a environ 2 ans
Apple Pie
1 gallon apple juice
1 gallon apple cider
3 cinnamon sticks
Boil for 1 hour
Remove from heat and let stand overnight to cool completely.
Add one bottle Everclear. Stir well.
Syphon back into the bottles and enjoy!Tarte aux pommes
1 gallon de jus de pomme
1 gallon de cidre de pomme
3 bâtons de cannelle
Faire bouillir pendant 1 heure
Retirer du feu et laisser reposer toute la nuit pour refroidir complètement.
Ajoutez une bouteille d'Everclear. Bien mélanger.
Siphonnez dans les bouteilles et dégustez ! -
- Répondu par
- gabby
- à Nov 08, 11, 10:16:28 PM
- Mighty Member 3326
- actif la dernière fois il y a environ 2 ans
I can alway give you my address so you can send them to me.
;)Je peux toujours vous donner mon adresse pour que vous puissiez me les envoyer.
;) -
- Répondu par
- Lipstick
- à Nov 09, 11, 12:20:18 AM
- Admin 13901
- actif la dernière fois il y a environ 9 heures
Just reading the title of this thread made my mouth water!
I made just last week Waldorf salad. It goes well with pork roast or beef paprika as a side dish or dessert.
Ingredients
1/2 cup mayonnaise
1 tablespoon white sugar
1 teaspoon lemon juice
1/8 teaspoon salt
3 apples -- peeled, cored, and chopped
1 cup thinly sliced celery
1/2 cup chopped walnuts
1/2 cup raisins (optional)
Directions
In a medium bowl, whisk together the mayonnaise, sugar, lemon juice, and salt.
Stir in the apples, celery, walnuts, and raisins. Chill until ready to serve.Rien que de lire le titre de ce topic, j'en ai l'eau à la bouche !
J'ai préparé la semaine dernière une salade Waldorf. Il se marie bien avec un rôti de porc ou du bœuf paprika en accompagnement ou en dessert.
Ingrédients
1/2 tasse de mayonnaise
1 cuillère à soupe de sucre blanc
1 cuillère à café de jus de citron
1/8 cuillère à café de sel
3 pommes – pelées, épépinées et hachées
1 tasse de céleri tranché finement
1/2 tasse de noix hachées
1/2 tasse de raisins secs (facultatif)
Directions
Dans un bol moyen, fouetter ensemble la mayonnaise, le sucre, le jus de citron et le sel.
Incorporer les pommes, le céleri, les noix et les raisins secs. Réfrigérer jusqu'au moment de servir. -
- Répondu par
- blueday
- à Nov 09, 11, 03:42:57 AM
- Almighty Member 37999
- actif la dernière fois il y a environ 3 ans
I found this on Lehmans Country LIfe.
Apple butter is a uniquely delicious, almost decadent creation and surprisingly easy to make; after all it has only one ingredient, apples. And it wants lots and lots of apples. Any apple variety or combination thereof will do. A batch can be small, but it’s nearly the same fuss to make a lot of it so you might as well make a bunch and can it. With a big batch, you can even create three special sub-batches with very little trouble.
Wash, slice and core about -oh, let’s say two hundred apples. you must ensure that you core and slice the apples without peeling them. Leaving the peels on is one of the secrets of truly great apple butter.
Chop all the apple slices into bits if you can, then fling them into the biggest stockpot you have, add a cup or two of water so the ones on the bottom don’t scorch, and turn the heat on low. An electric stove is uniquely well suited for this project, because the burner coil distributes the same low heat very evenly all over the base of the pot, where gas stoves set on low tend to concentrate the heat at the very center. A d stove is superb for this cookery, if great care is exercised in maintaining an even moderate fire throughout.
Stir with a big spoon or paddle as often as you can. Cover completely only at first, until the heat builds up to a steady simmer. Cook the apples until they reach the consistency of applesauce, with the peels floating about in the stew. Then set up a food mill onto a somewhat smaller stockpot on the adjacent burner and, a few ladles at a time, run the whole batch of applesauce through the mill. Clean out the reserved peel mush from the mill periodically, and toss it into the compost.
What remains will be of considerably reduced volume. If your food mill has a coarse screen you can improve the apple butter’s consistency by scooping up large dollops of it and pressing it through a sieve with a spatula, discarding the peel pulp that separates. Or, if you don’t have a food mill, you can ladle out the original applesauce into a blender and give it half a minute or so at medium speed, then run that through the sieve. It takes quite a few trips to the blender and sieve to do the whole batch, but the resulting velvety texture is worth it.
Cook, cook, cook that apple butter. And stir, stir, stir! Keep at it; it may take hours! If it’s late and you need to go to bed, bring the contents up to a boil, cover the pot, and turn off the heat; start it up again the next day. As long as nobody opens the lid, the contents will remain sterile for a whole day or even two.
Reduce the apple butter down until it’s thick, brown and aromatic, with a consistency like almost-set pudding. Stir frequently and it will never scorch.
When it’s ready, divide up your canning jars into three batches. If you’re like me you’ll find the deep, exquisite sweetness of the pure fruit to be everything this wondrous confection needs, so put at least a third of your apple butter into the first batch of jars, plain. Make sure you label the jars thus. Seal and process in a boiling water bath 20 minutes for less-than-a-pint jars, 30 minutes for pints.
As the canning bath is simmering, add spices to the remaining apple butter. Ground cinnamon, powdered clove, mace, allspice, cardamom, ginger – it’s up to you. Regardless of batch size, the General Spicing Rule applies (“If you can immediately identify any of the spices, you’ve used too much of that one”) so add in small increments until it’s as “spicy” as it needs to be. Put half of the remaining apple butter into the second set of canning jars, and label it as “Spiced.” Process as above.
Finally, add sweetener. Sugar, brown sugar, honey, even maple syrup will do the job. When you’ve got it as sweet as you like, can it up, label it “Sweet & Spicy,” and process as above.
Homemade apple butter is one of those special rare delights that, if you don’t keep an eye open, will disappear before you know it. A wholesome treat on toast, the kids will scoff it straight from the jar if they get the chance. It’s a fantastic final touch to pancakes or waffles,J'ai trouvé ça sur Lehmans Country LIfe.
Le beurre de pomme est une création particulièrement délicieuse, presque décadente et étonnamment facile à préparer ; après tout, il ne contient qu’un seul ingrédient, les pommes. Et il veut beaucoup de pommes. N’importe quelle variété de pomme ou une combinaison de celles-ci fera l’affaire. Un lot peut être petit, mais c'est presque la même chose d'en faire beaucoup, alors autant en faire un tas et le mettre en conserve. Avec un gros lot, vous pouvez même créer trois sous-lots spéciaux avec très peu de problèmes.
Lavez, tranchez et évidez environ – oh, disons deux cents pommes. vous devez vous assurer de vider et de trancher les pommes sans les peler. Laisser les pelures est l’un des secrets d’un très bon beurre de pomme.
Coupez toutes les tranches de pomme en morceaux si vous le pouvez, puis jetez-les dans la plus grande marmite dont vous disposez, ajoutez une tasse ou deux d'eau pour que celles du fond ne brûlent pas et baissez le feu. Une cuisinière électrique est particulièrement bien adaptée à ce projet, car le serpentin du brûleur distribue la même chaleur faible de manière très uniforme sur toute la base de la marmite, là où les cuisinières à gaz réglées à basse température ont tendance à concentrer la chaleur au centre même. UN Le poêle d est superbe pour cette cuisine, si l'on prend grand soin de maintenir un feu même modéré partout.
Remuez avec une grande cuillère ou une pagaie aussi souvent que possible. Couvrir complètement seulement au début, jusqu'à ce que la chaleur s'accumule pour laisser mijoter régulièrement. Faites cuire les pommes jusqu'à ce qu'elles aient la consistance d'une compote de pommes, les pelures flottant dans le ragoût. Installez ensuite un moulin à aliments sur une marmite un peu plus petite sur le brûleur adjacent et, quelques louches à la fois, faites passer tout le lot de compote de pommes dans le moulin. Nettoyez périodiquement la bouillie de pelure réservée du moulin et jetez-la dans le compost.
Ce qui restera sera d’un volume considérablement réduit. Si votre moulin est équipé d'un tamis grossier, vous pouvez améliorer la consistance du beurre de pomme en en ramassant de grosses cuillerées et en le pressant à travers un tamis avec une spatule, en jetant la pulpe de la peau qui se sépare. Ou, si vous n'avez pas de moulin, vous pouvez verser la compote de pommes originale dans un mélangeur et la laisser reposer environ une demi-minute à vitesse moyenne, puis la passer au tamis. Il faut plusieurs passages au mélangeur et au tamis pour préparer l'ensemble du lot, mais la texture veloutée qui en résulte en vaut la peine.
Cuisinez, cuisinez, faites cuire ce beurre de pomme. Et remuez, remuez, remuez ! Persévère; cela peut prendre des heures ! S'il est tard et que vous devez vous coucher, portez le contenu à ébullition, couvrez la casserole et éteignez le feu ; redémarrez-le le lendemain. Tant que personne n'ouvre le couvercle, le contenu restera stérile pendant une journée entière, voire deux.
Réduisez le beurre de pomme jusqu'à ce qu'il soit épais, brun et aromatique, avec une consistance semblable à celle d'un pudding presque pris. Remuez fréquemment et cela ne brûlera jamais.
Quand c'est prêt, divisez vos bocaux de conserve en trois lots. Si vous êtes comme moi, vous constaterez que la douceur profonde et exquise du fruit pur est tout ce dont cette merveilleuse confiserie a besoin, alors mettez au moins un tiers de votre beurre de pomme dans le premier lot de pots, nature. Assurez-vous d'étiqueter les pots ainsi. Scellez et traitez au bain-marie bouillant 20 minutes pour les pots de moins d’une pinte, 30 minutes pour les pintes.
Pendant que le bain de mise en conserve mijote, ajoutez des épices au reste du beurre de pomme. Cannelle moulue, clou de girofle en poudre, macis, piment de la Jamaïque, cardamome, gingembre – à vous de choisir. Quelle que soit la taille du lot, la règle générale des épices s'applique (« Si vous pouvez immédiatement identifier l'une des épices, vous en avez utilisé trop »), alors ajoutez-en par petites incréments jusqu'à ce qu'elle soit aussi « épicée » que nécessaire. Mettez la moitié du beurre de pomme restant dans le deuxième ensemble de bocaux de conserve et étiquetez-le comme « Épicé ». Procédez comme ci-dessus.
Enfin, ajoutez l'édulcorant. Le sucre, la cassonade, le miel et même le sirop d'érable feront l'affaire. Lorsque vous l'avez aussi sucré que vous le souhaitez, mettez-le en conserve, étiquetez-le « Sucré et épicé » et procédez comme ci-dessus.
Le beurre de pomme fait maison fait partie de ces délices rares qui, si vous ne gardez pas l’œil ouvert, disparaîtront avant que vous vous en rendiez compte. Une friandise saine sur du pain grillé, les enfants s'en moqueront directement du pot s'ils en ont l'occasion. C'est une touche finale fantastique aux crêpes ou aux gaufres, -
- Répondu par
- JohnnyK
- à Nov 09, 11, 04:26:31 AM
- Admin du forum 30868
- actif la dernière fois il y a environ 1 an
Well, I'd turn most of it into cider The rest could be juice I guess
Eh bien, j'en transformerais la majeure partie en cidre Le reste pourrait être du jus, je suppose
-
- Répondu par
- Feelin froggy
- à Nov 09, 11, 06:03:32 AM
- Superstar Member 6049
- actif la dernière fois il y a environ 1 an
That sure is a lot of apples. Looks like you got some great ideas here. I was going to give you an alcoholic option but gabby took care of it. That is a yummy one
Cela fait certainement beaucoup de pommes. On dirait que vous avez de bonnes idées ici. J'allais te proposer une option alcoolisée mais Gabby s'en est occupée. C'est délicieux
-
- Répondu par
- hymacaw
- à Nov 09, 11, 09:44:50 AM
- Hero Member 717
- actif la dernière fois il y a environ 7 ans
23 Fantastic uses for Apples
http://www.wisebread.com/23-fantastic-uses-for-apples
BTW..Your BIG baby (pic) is adorable!
Oh my gosh eyes...what a cool link, thanks so much!! Infused vodka...mmmmmm
And thanks for the comment about my "baby". She's only been with us about 10 days now and we're still learning much about her as she becomes more secure in her new home. One thing I learned....do NOT leave meat on the counter to thaw. She had a nice big frozen raw steak for HER dinner a couple days ago...baaaad dog.
23 utilisations fantastiques des pommes
http://www.wisebread.com/23-fantastic-uses-for-apples
BTW..Votre GROS bébé (photo) est adorable !
Oh mon Dieu, les yeux... quel lien sympa, merci beaucoup !! Vodka infusée...mmmmmm
Et merci pour le commentaire sur mon "bébé". Elle n'est avec nous que depuis environ 10 jours maintenant et nous en apprenons encore beaucoup sur elle à mesure qu'elle devient plus en sécurité dans sa nouvelle maison. Une chose que j'ai apprise... ne laissez PAS la viande décongeler sur le comptoir. Elle a mangé un bon gros steak cru congelé pour SON dîner il y a quelques jours... baaaad chien. -
- Répondu par
- hymacaw
- à Nov 09, 11, 09:45:34 AM
- Hero Member 717
- actif la dernière fois il y a environ 7 ans
I can alway give you my address so you can send them to me.
;)
PM me your address and I'd be HAPPY to ship you a box of apples
Je peux toujours vous donner mon adresse pour que vous puissiez me les envoyer.
;)
MP-moi ton adresse et je serais HEUREUX de t'envoyer une boîte de pommes -
- Répondu par
- hymacaw
- à Nov 09, 11, 09:48:18 AM
- Hero Member 717
- actif la dernière fois il y a environ 7 ans
Apple Pie
1 gallon apple juice
1 gallon apple cider
3 cinnamon sticks
Boil for 1 hour
Remove from heat and let stand overnight to cool completely.
Add one bottle Everclear. Stir well.
Syphon back into the bottles and enjoy!
Gabby...this recipe for Apple Pie Brandy or Apple Pie Moonshine is awesome! I made this last year, put into qt canning jars and gave away in our Christmas baskets last year...HUGE hit! I especially like Everclear but that stuff'l rot your guts out if you drink tooooo much amp; Thank you!!
Tarte aux pommes
1 gallon de jus de pomme
1 gallon de cidre de pomme
3 bâtons de cannelle
Faire bouillir pendant 1 heure
Retirer du feu et laisser reposer toute la nuit pour refroidir complètement.
Ajoutez une bouteille d'Everclear. Bien mélanger.
Siphonnez dans les bouteilles et dégustez !
Gabby... cette recette de Apple Pie Brandy ou Apple Pie Moonshine est géniale ! Je l'ai fait l'année dernière, je l'ai mis dans des bocaux de conserve et je l'ai offert dans nos paniers de Noël l'année dernière... ÉNORME succès ! J'aime particulièrement Everclear mais ce truc va te pourrir les tripes si tu bois trop ampli; Merci!! -
- Répondu par
- hymacaw
- à Nov 09, 11, 09:50:06 AM
- Hero Member 717
- actif la dernière fois il y a environ 7 ans
Just reading the title of this thread made my mouth water!
I made just last week Waldorf salad. It goes well with pork roast or beef paprika as a side dish or dessert.
Ingredients
1/2 cup mayonnaise
1 tablespoon white sugar
1 teaspoon lemon juice
1/8 teaspoon salt
3 apples -- peeled, cored, and chopped
1 cup thinly sliced celery
1/2 cup chopped walnuts
1/2 cup raisins (optional)
Directions
In a medium bowl, whisk together the mayonnaise, sugar, lemon juice, and salt.
Stir in the apples, celery, walnuts, and raisins. Chill until ready to serve.
Very tasty sounding recipe Lips! This is a salad I have never made before but sure do enjoy eating it and Granny Smith apples are the perfect variety for it. I'm gonna make this for our Thanksgiving Day meal...thank you!
Rien que de lire le titre de ce topic, j'en ai l'eau à la bouche !
J'ai préparé la semaine dernière une salade Waldorf. Il se marie bien avec un rôti de porc ou du bœuf paprika en accompagnement ou en dessert.
Ingrédients
1/2 tasse de mayonnaise
1 cuillère à soupe de sucre blanc
1 cuillère à café de jus de citron
1/8 cuillère à café de sel
3 pommes – pelées, épépinées et hachées
1 tasse de céleri tranché finement
1/2 tasse de noix hachées
1/2 tasse de raisins secs (facultatif)
Directions
Dans un bol moyen, fouetter ensemble la mayonnaise, le sucre, le jus de citron et le sel.
Incorporer les pommes, le céleri, les noix et les raisins secs. Réfrigérer jusqu'au moment de servir.
Recette à consonance très savoureuse Lèvres ! C’est une salade que je n’ai jamais préparée auparavant, mais j’aime bien la manger et les pommes Granny Smith en sont la variété parfaite. Je vais faire ça pour notre repas de Thanksgiving... merci ! -
- Répondu par
- hymacaw
- à Nov 09, 11, 09:52:26 AM
- Hero Member 717
- actif la dernière fois il y a environ 7 ans
I found this on Lehmans Country LIfe.
Apple butter is a uniquely delicious, almost decadent creation and surprisingly easy to make; after all it has only one ingredient, apples. And it wants lots and lots of apples. Any apple variety or combination thereof will do. A batch can be small, but its nearly the same fuss to make a lot of it so you might as well make a bunch and can it. With a big batch, you can even create three special sub-batches with very little trouble.
Wash, slice and core about -oh, lets say two hundred apples. you must ensure that you core and slice the apples without peeling them. Leaving the peels on is one of the secrets of truly great apple butter.
Chop all the apple slices into bits if you can, then fling them into the biggest stockpot you have, add a cup or two of water so the ones on the bottom dont scorch, and turn the heat on low. An electric stove is uniquely well suited for this project, because the burner coil distributes the same low heat very evenly all over the base of the pot, where gas stoves set on low tend to concentrate the heat at the very center. A d stove is superb for this cookery, if great care is exercised in maintaining an even moderate fire throughout.
Stir with a big spoon or paddle as often as you can. Cover completely only at first, until the heat builds up to a steady simmer. Cook the apples until they reach the consistency of applesauce, with the peels floating about in the stew. Then set up a food mill onto a somewhat smaller stockpot on the adjacent burner and, a few ladles at a time, run the whole batch of applesauce through the mill. Clean out the reserved peel mush from the mill periodically, and toss it into the compost.
What remains will be of considerably reduced volume. If your food mill has a coarse screen you can improve the apple butters consistency by scooping up large dollops of it and pressing it through a sieve with a spatula, discarding the peel pulp that separates. Or, if you dont have a food mill, you can ladle out the original applesauce into a blender and give it half a minute or so at medium speed, then run that through the sieve. It takes quite a few trips to the blender and sieve to do the whole batch, but the resulting velvety texture is worth it.
Cook, cook, cook that apple butter. And stir, stir, stir! Keep at it; it may take hours! If its late and you need to go to bed, bring the contents up to a boil, cover the pot, and turn off the heat; start it up again the next day. As long as nobody opens the lid, the contents will remain sterile for a whole day or even two.
Reduce the apple butter down until its thick, brown and aromatic, with a consistency like almost-set pudding. Stir frequently and it will never scorch.
When its ready, divide up your canning jars into three batches. If youre like me youll find the deep, exquisite sweetness of the pure fruit to be everything this wondrous confection needs, so put at least a third of your apple butter into the first batch of jars, plain. Make sure you label the jars thus. Seal and process in a boiling water bath 20 minutes for less-than-a-pint jars, 30 minutes for pints.
As the canning bath is simmering, add spices to the remaining apple butter. Ground cinnamon, powdered clove, mace, allspice, cardamom, ginger its up to you. Regardless of batch size, the General Spicing Rule applies (If you can immediately identify any of the spices, youve used too much of that one) so add in small increments until its as spicy as it needs to be. Put half of the remaining apple butter into the second set of canning jars, and label it as Spiced. Process as above.
Finally, add sweetener. Sugar, brown sugar, honey, even maple syrup will do the job. When youve got it as sweet as you like, can it up, label it Sweet & Spicy, and process as above.
Homemade apple butter is one of those special rare delights that, if you dont keep an eye open, will disappear before you know it. A wholesome treat on toast, the kids will scoff it straight from the jar if they get the chance. Its a fantastic final touch to pancakes or waffles,
Thank you Blue!!! My hubby doesn't care for Apple Butter so I've never considered making it but I think I'm going to give it a try this year anyway because it will make a nice addition to the assortment of our canned foods that we give away each Christmas to some of our family and friends. I remember eating it alot as a kid, my Grandma made it...brings back some fond memories of her...thank you
J'ai trouvé ça sur Lehmans Country LIfe.
Le beurre de pomme est une création particulièrement délicieuse, presque décadente et étonnamment facile à préparer ; après tout, il ne contient qu’un seul ingrédient, les pommes. Et il veut beaucoup de pommes. N’importe quelle variété de pomme ou une combinaison de celles-ci fera l’affaire. Un lot peut être petit, mais c'est presque la même chose d'en faire beaucoup, alors autant en faire un tas et le mettre en conserve. Avec un gros lot, vous pouvez même créer trois sous-lots spéciaux avec très peu de problèmes.
Lavez, tranchez et évidez environ – oh, disons deux cents pommes. vous devez vous assurer de vider et de trancher les pommes sans les peler. Laisser les pelures est l’un des secrets d’un très bon beurre de pomme.
Coupez toutes les tranches de pomme en morceaux si vous le pouvez, puis jetez-les dans la plus grande marmite dont vous disposez, ajoutez une tasse ou deux d'eau pour que celles du fond ne brûlent pas et baissez le feu. Une cuisinière électrique est particulièrement bien adaptée à ce projet, car le serpentin du brûleur distribue la même chaleur faible de manière très uniforme sur toute la base de la marmite, là où les cuisinières à gaz réglées à basse température ont tendance à concentrer la chaleur au centre même. UN Le poêle d est superbe pour cette cuisine, si l'on prend grand soin de maintenir un feu même modéré partout.
Remuez avec une grande cuillère ou une pagaie aussi souvent que possible. Couvrir complètement seulement au début, jusqu'à ce que la chaleur s'accumule pour laisser mijoter régulièrement. Faites cuire les pommes jusqu'à ce qu'elles aient la consistance d'une compote de pommes, les pelures flottant dans le ragoût. Installez ensuite un moulin à aliments sur une marmite un peu plus petite sur le brûleur adjacent et, quelques louches à la fois, faites passer tout le lot de compote de pommes dans le moulin. Nettoyez périodiquement la bouillie de pelure réservée du moulin et jetez-la dans le compost.
Ce qui restera sera d’un volume considérablement réduit. Si votre moulin est équipé d'un tamis grossier, vous pouvez améliorer la consistance du beurre de pomme en en ramassant de grosses cuillerées et en le pressant à travers un tamis avec une spatule, en jetant la pulpe de la peau qui se sépare. Ou, si vous n'avez pas de moulin, vous pouvez verser la compote de pommes originale dans un mélangeur et la laisser reposer environ une demi-minute à vitesse moyenne, puis la passer au tamis. Il faut plusieurs passages au mélangeur et au tamis pour préparer l'ensemble du lot, mais la texture veloutée qui en résulte en vaut la peine.
Cuisinez, cuisinez, faites cuire ce beurre de pomme. Et remuez, remuez, remuez ! Persévère; cela peut prendre des heures ! S'il est tard et que vous devez vous coucher, portez le contenu à ébullition, couvrez la casserole et éteignez le feu ; redémarrez-le le lendemain. Tant que personne n'ouvre le couvercle, le contenu restera stérile pendant une journée entière, voire deux.
Réduisez le beurre de pomme jusqu'à ce qu'il soit épais, brun et aromatique, avec une consistance semblable à celle d'un pudding presque pris. Remuez fréquemment et cela ne brûlera jamais.
Quand c'est prêt, divisez vos bocaux de conserve en trois lots. Si vous êtes comme moi, vous constaterez que la douceur profonde et exquise du fruit pur est tout ce dont cette merveilleuse confiserie a besoin, alors mettez au moins un tiers de votre beurre de pomme dans le premier lot de pots, nature. Assurez-vous d'étiqueter les pots ainsi. Scellez et traitez au bain-marie bouillant 20 minutes pour les pots de moins d’une pinte, 30 minutes pour les pintes.
Pendant que le bain de mise en conserve mijote, ajoutez des épices au reste du beurre de pomme. Cannelle moulue, clou de girofle en poudre, macis, piment de la Jamaïque, cardamome, gingembre – à vous de choisir. Quelle que soit la taille du lot, la règle générale des épices s'applique (« Si vous pouvez immédiatement identifier l'une des épices, vous en avez utilisé trop »), alors ajoutez-en par petites incréments jusqu'à ce qu'elle soit aussi « épicée » que nécessaire. Mettez la moitié du beurre de pomme restant dans le deuxième ensemble de bocaux de conserve et étiquetez-le comme « Épicé ». Procédez comme ci-dessus.
Enfin, ajoutez l'édulcorant. Le sucre, la cassonade, le miel et même le sirop d'érable feront l'affaire. Lorsque vous l'avez aussi sucré que vous le souhaitez, mettez-le en conserve, étiquetez-le « Sucré et épicé » et procédez comme ci-dessus.
Le beurre de pomme fait maison fait partie de ces délices rares qui, si vous ne gardez pas l’œil ouvert, disparaîtront avant que vous vous en rendiez compte. Une friandise saine sur du pain grillé, les enfants s'en moqueront directement du pot s'ils en ont l'occasion. C'est une touche finale fantastique aux crêpes ou aux gaufres,
Merci Bleu !!! Mon mari n'aime pas le beurre de pomme, donc je n'ai jamais envisagé d'en faire, mais je pense que je vais quand même l'essayer cette année car il constituera un bel ajout à l'assortiment de nos aliments en conserve que nous offrons. chaque Noël à certains membres de notre famille et de nos amis. Je me souviens en avoir beaucoup mangé quand j'étais enfant, ma grand-mère en faisait... ça me rappelle de bons souvenirs d'elle... merci -
- Répondu par
- blueday
- à Nov 09, 11, 10:52:03 AM
- Almighty Member 37999
- actif la dernière fois il y a environ 3 ans
Awwww that is sweet. Thanks Hymacaw.
Good luck with all your apple brewing, slicing, peeling, chopping, etc etc. Sounds like a really busy time. Love your dog too.
blueAwwww c'est gentil. Merci Hymacaw.
Bonne chance pour préparer, trancher, éplucher, hacher des pommes, etc., etc. Cela semble être une période très chargée. Aimez votre chien aussi.
bleu -
- Répondu par
- Imagin.ation
- à Nov 09, 11, 10:13:00 PM
- Superstar Member 5026
- actif la dernière fois il y a environ 6 ans
Honey Crisp is VERY delicious and in my store is very expensive..
I have a simple ghetto recipe for apple turnovers.. use bisquit dough (like pilsbury in a can or make your own or use ready made pie crusts, best thing to do is make your own pie crust or bisquit dough adding some sugar to taste, i never use measurers i go by taste) put your apple filling doesn't matter how you make or texturize your filling use any recipe into a little bit lager then a bite size thin flattened piece of crustings fold and either pinch or forkpress the edges and either deep fry or light fry both sides until browned.. sprinkle with powdered or course sugar .. you can do this with sweet potatoes as well..Honey Crisp est TRÈS délicieux et dans mon magasin, il coûte très cher.
J'ai une recette simple du ghetto pour les chaussons aux pommes. utilisez de la pâte à biscuit (comme du pilsbury en boîte ou faites la vôtre ou utilisez des croûtes à tarte prêtes à l'emploi, la meilleure chose à faire est de faire votre propre croûte à tarte ou de la pâte à biscuit en ajoutant un peu de sucre au goût, je n'utilise jamais de mesureur, je me base sur le goût) mettez votre garniture aux pommes, peu importe la façon dont vous préparez ou texturez votre garniture, utilisez n'importe quelle recette dans un peu de bière blonde, puis un mince morceau de croûte aplati de la taille d'une bouchée pliez et pincez ou appuyez à la fourchette sur les bords et faites frire ou faites frire légèrement les deux côtés jusqu'à ce qu'ils soient dorés. saupoudrez de sucre en poudre ou de sucre grossier. vous pouvez également le faire avec des patates douces.
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